domingo, 11 de mayo de 2014

ECOXARXA RIBERA ALTA DEL XÚQUER (ERAX)

 

 Les ecoxarxes estem formades per grups de persones que volem  construir els pilars d'una nova economia popular creada des de la base  per fomentar la solidaritat i les relacions convivencials  entre les persones, especialment d'un mateix poble..

Ens basem en Mercats Populars  on  intercanviem productes, serveis  i temps. 

No utilitzem  l' EURO, la moneda oficial per a les transaccions econòmiques, sinó una moneda pròpia anomenada ECO que té les característiques d'una moneda social: documentada i transparent, responsable i solidària.

Cada ecoxarxa té la seua assemblea amb democràcia directa que crea les normes i administra el bé comú generat per les transaccions econòmiques.

Per ajudar-nos en les transaccions que es produeixen en el Mercat ens servim d'una pàgina web internacional  anomenada  SISTEMA D'INTERCANVI COMUNITARI (CES per les sigles en anglès).
Aquest sistema ens permeteix realitzar intercanvis amb moneda social (Ecos) amb altres persones i grups del nostre país i també de la resta del mon ( més de 550 grups en 2013). Els intercanvis es fan, com hem dit, de manera presencial en els mercats però també utilitzem la pàgina web (CES.ORG) on pots posar les teues ofertes i demandes de productes o serveis, registrar els intercanvis i portar la comptabilitat del teu conter de forma gratuïta.

En qualsevol moment pots saber quina és l'oferta global o parcial dels productes i de les demandes per categories diferenciades (aliments, electrodomèstics, transport, docència, serveis sanitaris, etc.) amb els preus corresponents a cada producte, servei, etc.  establert pel productor o l'intemediari en el mercat  i  posar-te en contacte  per a fer l'intercanvi. La unitat de moneda com hem dit és el ECO-MURTA. Cada usuari pot oferir un bé o un servei al preu que considere adequat. La demanda d'aquest bé o servei és el que determinarà si el preu és adequat o no.

Si no tens ordinador o tens dificultat en la seua utilització pots recorrer a l'administrador de la Ecoxarxa.
Per facilitar el càlcul mental i les valoracions de bens i serveis li hem donat el valor equivalent a l'euro

1 ECO-MURTA = 1 EURO

Les dones i homes que formem l'Ecoxarxa Ribera Alta del Xúquer som persones que busquem alternatives que ens permeten construir una altra manera de viure i relacionar-nos i pensem que aquest sistema d'intercanvi pot ser un bon instrument per a  incentivar l'economia local, mobilitzar la riquesa de la nostra comunitat i fer-la més solidària, fomentar la confiança de veïns i veïnes, incrementar la disponibilitat dels ingressos i fomentar la justícia social i econòmica.


PARTICIPA!        POSA'T EN CONTACTE!       INFORMA'T !

AJUDA-NOS A ORGANITZAR UN MERCAT DE MONEDA SOCIAL AL TEU POBLE O CIUTAT DE LA RIBERA ALTA DEL XÚQUER

www.ecoxarxariberaalta.blogspot.com
Google: ecoxarxariberaalta

Ens podeu trobar tots el dijous de 18.00 a 21 hores per a informar-vos i realitzar intercanvis al carrer:

  FEDERICO SORIANO
ALBERIC

També als mercats d'intercanvi  al carrer quan es convoquen 



3 comentarios:

  1. Hola.
    Estic interessat en posar-me en contacte amb gent de l'ecoxarxa que hageu estat a la Glorieta d'Alberic.
    En diverses ocasions he passat per allà però no us he localitzat, i m'agradaria poder parlar en persona amb algú de l'ecoxarxa per a conéixer el seu funcionament en profunditat, si és que encara marxa.

    Algú m'ajuda?

    Gràcies!

    Enric.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Enric, estic tractant de actualitzar la página i acabe de veure el teu missatge de fa més de trés mesos. Si encara estàs interessat crec que el més fàcil es cridar-me al 607453804. Prompte, en passar festes, farem una assamblea.

      Eliminar
  2. Hola. Com Enric, també estic interesat en ficar-me en contacte directe amb la xarxa. Soc d'Alzira i duc ja temps vullguent crear una xarxa de trueque, pero de moment ha sigut impossible. Ja m'he afegit al CES com acupuntor. Teniu algun correu electronic de contacte? Aquest es el meu: gnomodelaestepa@gmail.com

    Salut!

    ResponderEliminar